חזרה למעלה
תמונה Alt

אודות

  /  אודות

מיכל שהם שביב

ציטוט  שאני מתחברת אליו במיוחד:

״כאשר הנשמה חפצה לחוות משהו בעולם הזה ,היא שולחת לפניה דימוי ואז נכנסת לתוכו״

(מייסטר אקהארט משורר מימי הביניים)

אני אשה בת 57 ,נשואה בשנית מזה 14 שנה,אמא לשני בנים בני 19 ו-28

חיה ,יוצרת,מטפלת ,מלמדת ומלווה קבוצות בתהליכים טיפוליים,חברתיים ויצירתיים.

בשנה האחרונה חזרתי לגור בעיר הולדתי, חיפה, אחרי הרבה שנים בירושלים.

במקביל לידע שרכשתי בלימודים אקדמיים בתחום הפסיכולוגי חיפשתי איך לשלב בעבודתי עם אנשים את הערוצים היצירתיים והרוחניים וליצור תהליכים תרפויטים הוליסטיים.

אני אוהבת ללמוד כלים לפתיחת הערוץ היצירתי והתמזל מזלי לפגוש לאורך כול הדרך מורים ומורות יוצאים מגדר הרגיל ,ללכת עימהם כברת דרך די ארוכה ולספוג מניסיונם ומהידע הרב והיחודי שלהם.

התהליכים שאני מקדמת היום עם מטופלים ,תלמידים ומונחים הם אינטגרציה של גישות כלים וטכניקות שהתנסתי בהם לאורך השנים ואשר עבדו ועובדים עבורי.

אני מציעה לאנשים אחרים את מה שריפא ועדין מרפא אותי באמצעות פתיחת הערוצים היצירתיים ,הרגשיים והרוחניים בחיי, המושג של קרל גוסטב יונג ״המרפא הפצוע״ הוא מושג מפתח בדרכי המקצועית כמטפלת.

בתחילת דרכי המקצועית התמקצעתי בפסיכולוגיה וביעוץ חינוכי באקדמיה (תואר ראשון ושני בהצטיינות באוניברסיטת בן גוריון בבאר שבע).

מאוחר יותר התמחתי כמדריכה בשירות הפסיכולוגי היעוצי בתחום של מיניות, מגדר ומשפחה וזכיתי בהדרכה צמודה מפסיכולוג קליני יחיד ומיוחד בשם דויד בנאי שבעזרתו נבנתה היכולת לייצר שיח רלוונטי עם מתבגרים בעידן של היום.

לאחר מכן התחלתי ללמוד אצל ד״ר יואב בן דב (ז״ל) טארוט,פסיכומאגיה וישום תהליכים מהתאוריה הקוואנטית על נפש האדם.למדתי בקורסים של יואב בן דב כ8 שנים והחיבורים שהוא יצר בין העולם העתיק לימינו, בין המדע למיסטיקה, בין שפת הסמלים לשפת החלום, הנפש והתת מודע מהווים עבורי עד היום בסיס לכול מה שהגיע  אחריו.

פגשתי את אנליה מגן, פסיכואנליטיקאית ואמנית מעין הוד שפיתחה מודל לעבודה עם נפגעי טראומה באמצעות דמיון מודרך ואמנות, למדתי את המודל ועבדתי בהדרכתה עם אוכלוסיות שונות שסבלו מפוסט טראומה כולל ילדים ובני נוער יהודים, מוסלמים ונוצרים וכן עולים חדשים.

אחר כך למדתי NLP במכון רטר עם אמיר ודפנה רטר וקיבלתי ידע מעמיק על התהליכים רבי העוצמה שגישה זו מציעה ליצירת פריצות דרך ושינויים מרחיקי לכת בדפוסי חשיבה, רגש והתנהגות.

ישמתי את התהליכים הללו על עצמי ועם מטופלים.

למדתי רבות ממורי במוסררה במסלול התלת שנתי לפוטותרפיה ובעיקר רכשתי כלים יצירתיים מהמדיום הצילומי והבנתי את הפוטנציאל הגלום בשימוש בצילומים ובצילום בעבודה עם אנשים אחרים בתחום הרגשי, היצירתי והרוחני.

מסינה פרוסט ומריהברונה סירבלה למדתי בחו״ל על מודל ושיטת קולאז׳ הנשמה וב2014 הבאתי אותה לארץ. היום אנו 17 מנחות מוסמכות בארץ.

העבודה של יצירת חפיסת קלפים אישית מקולאז׳ים לפי מודל מסוים שינתה אותי, היא העצימה אותי, חיזקה את הנוכחות שלי כאדם שלם בעולם, הביאה לחיי השראה ותשוקה ליצור מתוך עצמי שוב ושוב ושוב ולגלות את המעיין הנובע של הנשמה הכמהה להראות ולהתבטא בעולם.

אני מאמינה שהדרך פתוחה בפני להמשיך ולפגוש מורים ומורות בארץ ובעולם, להתנסות וללמוד מנסיונם ומהידע שפיתחו ולהעבירו הלאה.

מה בפועל מתרחש במהלך טיפול בפוטותרפיה?

כמו בכול טיפול רגשי גם פוטותרפיה מבוססת קודם כול על מטפל ומטופל היוצרים קשר בין אישי קרוב ,בניית מערכת יחסים שמתאפיינת בחום,קבלה,אמפטיה,אמון,כנות.
בפוטותרפיה התקשורת בין המטפל למטופל והבעת רגשות,חוויות,זיכרונות
מתבססת על צילומים ופחות על מלל.
מטופל יכול לבחור להביא לטיפול צילומים מהעבר,צילומי ילדות,צילומים מאלבומים
ולעסוק בתכנים הפנימיים שצילומים אלו מציפים.
מטופל יכול לצלם בזמן הטיפול ובין טיפול לטיפול,הוא גם יכול להיות מצולם ע״י המטפל
קיימת אפשרות ליצירתיות רבה של המטופל באופן הטיפול בצילומים ויצירת שינויים וטרנספורמציות בצילומים שמשנה את החוויה הרגשית ואת הנרטיב האישי.
פוטותרפיה הינו טיפול בו המטופל אקטיבי,יוזם,יצירתי ,זהו טיפול שיכול להפתיע,לעורר,לסקרן,לרגש,להצחיק ולגרום הנאה למטופל
גם כאשר הוא עוסק בתכנים רגשיים קשים.
המדיום של צילום מאפשר הרחקה של המטופל מהתוכן הרגשי הקשה ויוצר עבורו טווח ביטחון
שמאפשר לו התקרבות והתמודדות עם תכנים מודחקים וקשים.
פוטותרפיה עוקפת את השכל והמיגננות ,מזרזת תהליכים נפשיים ומעצימה אותם,
היא מאפשרת למטופל לחוש יותר שליטה ומסוגלות ומשפרת דימוי עצמי ודימוי גוף.